HW mas dobry, takze na pekne vysledky mas dobre predpoklady, najma ked k tomu pridas maly seeing a super oblohu tam u vas, ktoru ti mozme my mestski cervici len zavidiet.
Komakorektor si bud isty ze na Newtonovi vyrazne pomoze, otazka je vsak ci to potrebujes - koma sa prejavuje len dalej od centra zorneho pola, ak mas objekt blizko centra, tak koma je mala aj v Newtonovi.
Zima - odporucam jednoznacne chemicke ohrievace, je to vrecko s krystalickou hmotou, ktoru uvaris, energia sa skoncentruje do skvapalnenia obsahu, a potom ked potrebujes tak jeenoducho porusis mechanicky tekutinu, ktora zacne krystalizovat a pocas 1-2 hodin produkuje teplo cca 50 stupnov - je to prijemne, nepali to, a dve hodiny ta zohrieva. Potom mozes znova sacik uvarit, a cely proces sa opakuje, zivotnost byva aj dobre pamatam desiatky takychto cyklov. Nie je to extremne draha vec (urcite oproti tomu HW co si si kupil je to nic, a pritom to vyrazne predlzi a sprijemni cas vonku pri tom HW), a vyraba sa v roznych tvaroch - do rukavic, do topanok, proste tam, kde to najviac treba. Dostat v roznych outdoor shopoch, teraz som len narychlo vygooglil jednu linku (neoverenu) ako priklad toho co myslim:
http://www.outdoorshop.sk/04320f9af90ce ... hrieva.php
Kazdopadne, go-to + remote control to tiez riesi, lenze - ruku na srdce - kupoval si si to kvoli tym fotkam ako vysledku alebo kvoli tomu pocitu ze sedis pod sirou oblohou, svietia na teba hviezdy a ty citis, ze plavas vesmirom na planete Zem..
pretoze go to + remote control ta za vela penazi zbavi tohto pocitu, a z pozorovania oblohy sa stane nieco podobne ako browsovanie fotiek na internete - budes pozerat na monitor, kde dostanes prace fotky, ktore si mozes vybrosovat v stnasobne lepsej kvalite za desatonasobne mensi cas...
ale to je samozrejme moj nazor, len ti ho davam na uvazenie..
To video Jupitera sa mi nepozdava - ma strasne nizke rozlisenie, vobec nevidno ani jeden pas. Nepozeral som teraz nejak podrobne tvoj priemer objektivu (15 ci 20 cm?) ale pre oba pripady by pri cistej oblohe aku tam mate musela byt ovela lepsia rozlisovacia schopnost.
Nebol Jupiter nizko nad obzorom? Alebo nebola nejaka oblacnost ked si to filmoval? Pripadne len video skresluje a volnym okom si pasy videl? Ak ano, kolko? S 15 ci 20 objektivom by si mal vidiet aspon 3 pasy a pri dobrych podmienkach bez problemov aj Velku cervenu skrvnu.
Anyway - uzi si tie pekne pocity pod oblohou..