@DURO - Ty neratas BOINCa??? :-O
Preco si prestal?
@Steban - som velmi rad, ze si sa pridal - Vitaj v teame. Este radsej som, ze si pritiahol dalsieho cloveka - svoju polovicku

Toto je pre mna dokaz, ze je hafo ludi, ktori o BOINCu nemaju ani zdania ze jestvuje a ked sa im to poda vhodnou formou, su s myslienkou stotozneni a radi pomozu. Preto musime skusat dalej - je to beh na dlhu trat, napriek analyzam, ktore tu zazneli a maju hlavu a patu.
Zijeme v zvratenej dobe plnej extremov, kedy pomoct je pomaly hanbou, ak z toho priamo neprofitujem. Ale akonahle sa nieco udeje, dotknuti jedinci hned hladaju a snazia sa pomoct ako len vedia. Napr. pasy v aute - kazdy hlupak, alebo hlupaňa sa bude do krvi hadat, jak su pasy debilne, a co ja viem co dokym sa v aute nevybura - potom pochopi co je energia narazu a ze sa naozaj neudrzi rukami o volant, aj ked je bruuutalne namakany z posilky

. Pripadne, ked niekto ochorie na rakovinu - si pamatam v nasej rodine sa kompletne vsetci snazili pomoct, hladali info, kontakty, peniaze atd, len aby pomohli. Pytam sa - ako mozme vediet, ze v buducnosti mozno prave vdaka DC nezabranime nejakej osobnej tragedii niekoho z naseho blizkeho okolia? A nechajme bokom otazky ohladne farmaceutickych firiem a cien lieciv. Alebo prideme na poznatok, ktory by sme za normalnych okolnosti objavili o 20-50-100rokov? Ten vykon je TU a TERAZ. Nemusi sa nic budovat - ziadne sueprcomp.centrum s mega chladenim a rozpoctom v radovo desiatkach milionov euro. Nikoho to nezabije, ak pocas prace s pc 5-6h denne, poskytne nevyuzity vykon prave takymto projektom. Osobne som nazoru - ked som uz raz spravil investiciu do HW, ktory aj tak o 5-6r bude pomaly nepredajny, tak chcem z neho vybuchat maximalny prinos aky sa len da.
- Mam rad ludi, co si kupia napr. za 2000e fotak a fotia s nim 3x do roka, lebo bol taky drahy. NO zrovna ze bol drahy jak fras, tak by som ho vyuzival na 100perc. a nech sa aj zodere (berte to relativne).
K tomu webu - nechcel som nikomu znevazit jeho robotu, ale nasou velkou nevyhodou je, ze sme BOINC + IT positive, takze sme deformovani. Ak chceme BOINC ponukat obycajnym ludom, musime odstranit akekolvek prekazky na ich ceste k rataniu. Co je pre nas detail, znamena pre nich neprekonatelny problem, ktory zapricini to, ze sa po par klikoch sa proste zoberu a zatvoria boinc.sk.
Takisto neakceptujem nazor, ze ludi ktorych chceme ziskat do BOINcu, treba najskor inspirovat k badaniu a skumaniu webu boinc.sk. Zahltenie informaciami je to posledne co potrebujeme.
Max. vykonom jednotlivca je to ak: sem pride, zorientuje sa kam treba ist a co robit, stiahne boinc managera, prihlasi sa do 1-2 projektov a pomalicky si rata a tesi sa

.
Postupne ho zacne zaujimat ako si vedie, a to je moment, kedy prichadza ňúracia fáza a rozsirovanie poznatkov, ake rozne veci sa za BOINCom skryvaju.
Nerobme chybu a nenutme tieto tony infa na zaciatku - ideme presne opacnym smerom akym potrebujeme ist.
WCG topic
Pytal som sa nejakych ludi v IBMke, ci mi vedia odporucit niekoho od WCG pre SR/CR a absolutne nemali o nikom paru, dokonca ich ani nenapadlo, kto by vedel nieco take vediet.
Mate nieco? Chcel by som nieco skusit, len by som potreboval ofic. cloveka, s ktorym by som mohol komunikovat.
spat k teme "Letaky BOINC"

Mame posledny tyzden vystavy - kedze sa ani nic nezmenilo, zostalo asi 1500 color letakov. Neviem co s nimi budem robit, ale urcite ich nevyhodim.
Tie blackove hej, ale colorky necham - nieco vymyslim.
Dalsimi mojimi krokmi bude ten pokus s letakom pribalenym na zapise na matfyze + oslovenie Ligy proti rakovine.
p.