PS: už mi ho zobrazuje... je to 13903819645485*2^666666-1

Moderátor: Moderátori
Ano, je ich nekonecne vela, ako uz tusil Euklides pred vyse dvoma tisickami rokov a ako dokazali mnohi po nom.matob napísal:Práve som sa náhodou dočítal, že existuje niekoľko dôkazov pre nekonečné množstvo prvočísel... Tak trochu týmto primegrid poklesol u mňa na význame.. som v omyle?
Zalezi na tom, co su tvoje priority. Hladanie prvocisel nie je nejaka vedecky objavna cinnost, je to skratka brute-force task. Najdene prvocisla sa ale potom mozu pouzit v praxi.matob napísal:Tak trochu týmto primegrid poklesol u mňa na význame.. som v omyle?
Vesmes souhlasim s hodnocenim projektu az na toto.Palo M. napísal:Za vedecky objavne sa da povazovat vyrobenie efektivneho algoritmu na hladanie prvocisel - to sa ale v ramci BOINC-projektu urobi raz a potom sa uz len pocita...
Ano, zdrojaky jsou k dispozici cela kvanta - tradicne LLR, PFGW, Mersenne, Genefer, ruzne druhy Sievingu pro Genefer, PPSieve, TPSieve, CWSieve a nevimjakejestesieves pro CPU i pro CUDA, vcetne ruznych MaclucasFFTW, Trial division, LLRCuda, GeneferCUDA atd.Palo M. napísal:V tejto suvislosti ma teraz napadla otazka: Dava PG zdrojaky aplikacii volne k dispozicii? Hlavne v suvislosti s tym vyvojom algoritmov, optimalizaciami, GPU-priekopnictvom... Ale samozrejme je to zaujimave aj pre tych, co sa boja aby nahodou nepocitali "kody pre NSA".
Why are primes (maybe) interesting?
Practical reasons
Some cryptographic algorithms e.g. RSA rely on the fact that given a
product of two primes n=pq, it is computationally impractical to find
the p and q given only n
Currently, 1024 to 2048-bit RSA keys are the norm (2048 believed to
be safe until ~2030 with current factoring algorithms)