Návod na účasť v BOINC pre začiatočníkov
- slavko.sk
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
- Kontaktovať používateľa:
Návod na účasť v BOINC pre začiatočníkov
Updatol som navod na nainstalovanie BOINC klienta pre Windows.
Hlavne som updatol na zaciatku linky na klientov lebo uz neboli aktualne.
Pls ak by sa zas nieco zmenilo a nebol v clanku aktualne a niekto to zisti tak mi tu nechajte spravu, ja budem tuto temu monitorovat a clanok upravovat. Rovnako ak by v clanku bolo nieco co uz neplati tak mie tu v tejto teme dajte vediet.
Dakujem.
Hlavne som updatol na zaciatku linky na klientov lebo uz neboli aktualne.
Pls ak by sa zas nieco zmenilo a nebol v clanku aktualne a niekto to zisti tak mi tu nechajte spravu, ja budem tuto temu monitorovat a clanok upravovat. Rovnako ak by v clanku bolo nieco co uz neplati tak mie tu v tejto teme dajte vediet.
Dakujem.
- marpes
- Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 7:18 pm
Re: Návod na účasť v BOINC pre začiatočníkov
Zda sa, ze tam chyba link na Win 64bit
- slavko.sk
Done. Dikes.marpes napísal:Zda sa, ze tam chyba link na Win 64bit
Kdyz si ted prohlizim ten clanek v praci na IE7, tak jsou obrazky rozhazene, texty vklinene mezi a obcas tam proskakuje nejaky kod jako
<!--[if !vml]-->
<!--[endif]-->
<!--[if !vml]-->
<!--[endif]-->
- slavko.sk
Urobil som co sa da, bohuzial IE7 je svojsky (napr. my ho v robote mame stale zakazany z bezpecnostnych dovodov) a engine na stranke je dost stary. Sice to nie je tak ak by to malo byt ale snad sa z toho da vysomarit.
V Opere to vypada lepe. Ale obrazky nejsou zarovnane - obcas na stred, obcas vlevo.
Take by to chtelo mit rovnomerne mezery mezi obrazkem a textem - kuprikladu vzdy vynechat jednu radku...je to napraskane hned na sebe.
No a ty obrazky - prco JPG, kdyz jsou tam texty? Proc ne PNG nebo GIF?
Take by to chtelo mit rovnomerne mezery mezi obrazkem a textem - kuprikladu vzdy vynechat jednu radku...je to napraskane hned na sebe.
No a ty obrazky - prco JPG, kdyz jsou tam texty? Proc ne PNG nebo GIF?
- slavko.sk
Honzo,
ja som ten clanok nerobil, je to tam uz zadane a neda sa to bohvie ako pohodlne editovat.
Podla mna su to len kozmeticke chyby a mozeme s tym zit, z tohoto engine sa viac vyzmykat neda.
ja som ten clanok nerobil, je to tam uz zadane a neda sa to bohvie ako pohodlne editovat.
Podla mna su to len kozmeticke chyby a mozeme s tym zit, z tohoto engine sa viac vyzmykat neda.
OK, jen jsem daval napady, jak to vylepsit.
Zminoval jsem veci, ktere mi prijdou amaterske a celkove nevzbuzuji dobry dojem. Forma precijen vyvolava prvni dojem, k obsahu se clovek musi teprve dopracovat...
Zminoval jsem veci, ktere mi prijdou amaterske a celkove nevzbuzuji dobry dojem. Forma precijen vyvolava prvni dojem, k obsahu se clovek musi teprve dopracovat...
- slavko.sk
To je jasne, ale zas ak sa nemylim uz by fakt coskoro mal byt novy web tak si setrime sily aby to tam bolo na urovni.
Ak nebude v dohldnej dobe tak ten clanok prerobim.
Ak nebude v dohldnej dobe tak ten clanok prerobim.
- Duro Kotulic Bunta
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Slavko, diky moc za update clanku - uz je naozaj dost stary takze to bolo potrebne ako sol, aj vzhladom na to, ze je to s velkou pravdepodobnostou prvy clanok ktory si precita niekto kto je na webe a v boinc novy
Honzo - ten clanok som kedysi pisal ja, nemal som na to vela casu takze som to spravil za jedno poobedie komplet aj so zosmolenim textu, hral som sa trocha s PNG atd ale trochu to blbo takze som to nakoniec supol v JPG - ucel to plni, obrazky su ilustrativne a z praktickeho hladiska nedochadza k ziadnej strate informacie kvoli tomu ze to je v JPG. Mas ale pravdu ze gif ci vektor by bol detailnejsi a profesionalnejsi. Holt ale ked je malo casu tak dolezite je splnenie ucelu; a profesionalita a detalizmus je az sekundarny...
Slavko, este raz dik za update, tesim sa na novy web, pracujem na tom aby som ho obohatil o zopar (staronovych) clankov...
Honzo - ten clanok som kedysi pisal ja, nemal som na to vela casu takze som to spravil za jedno poobedie komplet aj so zosmolenim textu, hral som sa trocha s PNG atd ale trochu to blbo takze som to nakoniec supol v JPG - ucel to plni, obrazky su ilustrativne a z praktickeho hladiska nedochadza k ziadnej strate informacie kvoli tomu ze to je v JPG. Mas ale pravdu ze gif ci vektor by bol detailnejsi a profesionalnejsi. Holt ale ked je malo casu tak dolezite je splnenie ucelu; a profesionalita a detalizmus je az sekundarny...
Slavko, este raz dik za update, tesim sa na novy web, pracujem na tom aby som ho obohatil o zopar (staronovych) clankov...
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
Spravil som velmi jednoduchy navod pre zaciatocnikov na instalaciu BOINC pre MAC a Linux. Dakujem Kiwi-mu za jeho prispevok a ospravedlnujem sa za meskanie.
-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
- Kiwi
- Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Ani sa k tomu nepriznavam, mam tam plno chiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiib
-
- Dátum registrácie: Ut Feb 06, 2007 1:35 am
Par ludi tu nedavno plakalo, ze nemame aktualny navod pre zapojenie. Tak som sa do toho behom dnesneho dazdiveho dna pustil (aspon na nieco bol ten den dobry) a produktom je tento NAVOD NA INSTALACIU BOINC PRE ZACIATOCNIKOV - LINUX. Snazil som sa urobit step-by-step navod pre najnovsi Ubuntu Linux. Je to najpopularnejsia distribucia a uzivatelsky najprivetivejsia. Preto je asi aj najlepsou volbou pre zaciatocnikov. Tento navod by mohol byt dobry pre ludi, ktori nebudu vediet sprevadzkovat BOINC z Kiwi-ho strucneho navodu. Ocakavam nejaku konstruktivnu kritiku ohladne sposobu spracovania (prehadzovanie obrazkov klikanim ako v prezentacii namiesto dlhej webstranky) a pouzitia kratkych popisov. Ak sa to stretne s pozitivnou odozvou, mozem spravit podobnu verziu aj pre Mac OSX a Wirusdows. Navod obsahuje aj sekciu pre nastavenie automatickeho behu BOINC pri spusteni systemu. Ak nie je ziaduce, aby sa BOINC spustal pri starte, staci vynechat poslednych par krokov a spustat ho manualne. Nevedel som, ci to mam dopisat do navodu (je to viac-menej logicke), takze cakam na odozvu aby som to pripadne prerobil.
-gabberattack-
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
Keep The Panic!
...a Windows Vista
padá na Mesiaci
6x pomalšie!
- Duro Kotulic Bunta
- Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Super Gabber, tesim sa, ze ta nieco taketo pochytilo ..
Zatial som to len zbezne preletel a paci sa mi to, dnes ale letim na sluzobku, a budem asi vytazeny nasledujuce dni, takze mejaku dlhsiu reakciu asi az o par dni...
Dufam, ze ostatni sa vyjadria, rozsirovat navody na ine platformy a aktualizovat ich je pre novacikov very useful..
Zatial som to len zbezne preletel a paci sa mi to, dnes ale letim na sluzobku, a budem asi vytazeny nasledujuce dni, takze mejaku dlhsiu reakciu asi az o par dni...
Dufam, ze ostatni sa vyjadria, rozsirovat navody na ine platformy a aktualizovat ich je pre novacikov very useful..
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
Pekna prezentacia... Akurat ze "ste pripojeny" je nespisovne. A spisovny vyraz "ste pripojeni" vyzera dost od veci. Ja sa takym vyrazom radsej vyhybam, a to bud inou formulaciou (v tomto pripade by islo "prehlad projektov, v ktorych je klient pripojeny") alebo uplnym zrusenim vykania (s vykanim su aj tak len problemy).