Keby sme ajvycrunchovali nejaký pozitívny výsledok, snáď bude dosť času na prípadnú korekciu dráhy

BINGO! To je ta ironia, defakto ratat o dusu ale nechciet nic vyratat. Jasne ze je to trochu inak, lebo stale bude vysledkom trajektoria, to je jasne, ale vlastne nezaujimava a zrejme zbytocna. Aj ked mozno vediet kedy a kam poslat sondu tiez nie je na zahodenie.matob napísal:Zvláštne na tomto projekte je, že dúfame že nič neobjavíme (myslím v zmysle že nebude objavený "súdny" asteroid)
Keby sme ajvycrunchovali nejaký pozitívny výsledok, snáď bude dosť času na prípadnú korekciu dráhy
V projekte bolo ticho lebo bol na to od zaciatku naozaj sam a nemal na to ani $. Od ziskania grantu sa projekt citelne rozbehol a ja som zas velmi optimisticky. Je dost ludi aj spomedzi nas co mu s tym pomozu a Pasquale uplne v pohode odpisuje na maily - viem to z osobnej skusenosti.Palo M. napísal:Nie je celkom pravda, ze chceme len negativne vysledky. Moze sa stat napriklad, ze najdeme objekt ktoreho draha nebude priamo kolidovat so Zemou, ale poleti v pasme geostacionarnych druzic a nejaka druzica sa vdaka tomu vyhne zrazke.
Aj objekty, ktore pojdu blizko Zeme, ale nebudu s nou kolidovat, mozu byt lepsie pozorovane, ked sa o nich bude vediet dopredu...
S projektom su este asi znacne problemy, lebo kazda platforma dava ine vysledky, takze sa nevaliduju. Ked sa 2 Windoze stretnu pri WU s jednym Linuxom, tak ma Linux smolu... a opacne. Zda sa, ze to zavisi od OS a nie od typu CPU.
Pritom vysledky vypoctu by mali byt rovnake. Asi to chce este doladit algoritmus, co ale moze trvat dost dlho. Na to, ze bolo dost dlho v Orbite ticho, nie som velmi optimisticky. Ak je na to Pasquale sam, tak to je stale na hrane... Ak by sa mal stat Orbit velkym projektom ako Einstein, musel by postupne vzniknut tim a rozdelenie uloh.
Ja som tiez nahodou nahodil ako som upgradol komp a vcera rano kukam a rata mi masina O@H.Honza napísal:To je fajn, ze se Orbit rozjizdi.
Chtel jsem si par WUs take pustit, abych mohl projekt pridat do tabulky, ale momentalne jsme na suchu.
No ta koincidencia nebude asi cisto nahodna, kedze viac ako polovica kreditov boinc.sk je tvojichHonza napísal:Ze zvědavosti jsem koukl na statistiky. V top participants jsem 4. a v top teams je BOINC.sk také 4.