Takze diky Hozno za trefny tip

Shafo, inspiroval si ma k trosku zamysleniu nad pracou s diskami/subormi, idem kupit druhy disk a trosku sa tomu povenujem, vrati sa to na efektivnejsom performance...
Moderátor: Moderátori
Ja som vzdy ked bol dostatok pamete (viac ako 2 GB) page file vypinal - Page file= 0 MB.matob napísal:Page file = Swap ??
Ale pýtam sa na pojem.. znamená page file vo windowse to isté ako swap? alebo swap je niečo uplne iné.. Ak hej, tak čo teda..gabberattack napísal:Ja som vzdy ked bol dostatok pamete (viac ako 2 GB) page file vypinal - Page file= 0 MB.matob napísal:Page file = Swap ??
Chrochtanie pri swapovani - ach jaj, to je druha vec ktoru som sa minuly tyzden rozhodol tiez obmedzit. Okrem druheho HDD idem kupit aj RAMku, mam tam - ani sa nechcem priznatslavko.sk napísal:Swap musi byt na inom fyzickom disku ako OS to je fakt velky zisk a je ho aj citit. Este dobre ked je na stripe ktory podporuje paralelne citanie a rozdeluje subory na rozne disky + rychle disky = je to citit.
Ale uz aj rozdelenie SWAP a OS na ide disky je citit. Bez toho by som do masiny nesiel.
Windows swapuje do pagefile.sys.matob napísal:Ale pýtam sa na pojem.. znamená page file vo windowse to isté ako swap? alebo swap je niečo uplne iné.. Ak hej, tak čo teda..gabberattack napísal:Ja som vzdy ked bol dostatok pamete (viac ako 2 GB) page file vypinal - Page file= 0 MB.matob napísal:Page file = Swap ??
Sorry, to chce víc paměti, za to swap nemůže (i když nadávám, že když mám 8GB RAM, tak mi standardně udělá dalších 8GB swap).Kiwi napísal:Neviem kto vymyslel swap, ale ked raz spustim apps, ktore potrebuju 8 GB a mam 2 GB RAM, tak mi swap pomoze asi tak, ze mozem odist od pocitaca na 10^30 sekund.
Nebo jedno pořádné SSDKiwi napísal:2 disky maju vyznam, napr. ak na 4-roch jadrach kodujem video, tak jeden disk 80 % casu
svieti, lebo z minimalne dvoch roznych miest cita 2 input fajly a na minimalne 2 rozne miesta
zapisuje 2 output fajly, este musi zapisovat a citat aj 4-boinc app, takze ma naozaj co robit.
Vista.Palo M. napísal:A ktora aplikacia to potrebuje 8GB RAM?