Palo M. napísal:matob, ked ti bezi BOINC ako sluzba (co chces), ale zaroven sa spusta manager hned pri starte (co nechces), tak menezera odfajcis RegistryEditor-om. V HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run by si mal mat nieco ako "BOINC Manager" REG_SZ "C:\Program Files\BOINC\boincmgr.exe" /s. Pripadne to moze byt aj v HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run - mozno to zavisi od toho, ci ma mat k BOINC pristup len ten user, co to instaluje, alebo vsetci... detaily neviem, ale niekde v tychto dvoch to urcite najdes. Myslim, ze starsie verzie BOINC to pchali do Start Menu->Sartup, ale teraz to dava do registra.
Ked to z registra zmazes, service BOINC ti stale pobezi (mozes skontrolovat v Computer Management->Services) ale Manager sa sam nespusti po starte systemu...
Ze ty to chces niekomu nainstalovat na Windoze masinu, aby o tom on sam nevedel?
No a co? Polovica nasich masin bezi takto - pouzivam rychlobalicek od Honzu verziu 5.45 so zapisom do registrov a firewallu - idealne. Majitelia masin ale o tom vedia, teda sice nemaju ani tusenie co je to BOINC, ale vedia, ze tam maju nahodeny program na vyuzitie CPU v case necinnosti. Myslim, ze je to jednoduchsie, ako siahodlho vysvetlovat co to je.
Nie, to by ma škrelo svedomie keby som niekomu takto inštaloval boinc bez jeho vedomia.. chcem to iba pre svoje 2pc. V poslednej dobe
sa snažím minimalizovať počet startup programov, hlavne na "rodinnom" pc, aby to frčalo rýchlejšie, no a BM mi na tom pc vôbec netreba, tak som to chcel ako službu.
Ešte raz zopakujem situáciu:
-BM sa pri štarte už nespúšťa, vypol som to cez msconfig
-Windows nabehne pekne, s bežiacim boinc jadrom a počíta
-Keď otvorím BM, nabehne ikonka, no a tá tam potom už ostane
-Keď chcem zatvoriť BM, "krížikom", normálne sa zminimalizuje do tray-u.
-Keď BM zatvorím cez "file-exit" vypne sa BM, spolu s jadrom... čo nechcem, že?
--čiže.. existuje spôsob, ako zapnúť BM, čeknúť progress a vypnúť ho zas, bez vypnutia boinc-core?
matob napísal:--čiže.. existuje spôsob, ako zapnúť BM, čeknúť progress a vypnúť ho zas, bez vypnutia boinc-core?
Není v novém Boinc mgr. volba jestli má ukončovat výpočty?
Advaced/Options/Enable BOINC Manager exit dialog - a tam se pak říká, jak se má manager při exitu chovat.
Jinak řešením je nepoužívat BOINC Manager, ale například BOINCView