Wirus 7

Otázky a pomoc s problémami technického charakteru ako je nastavenie proxy serveru, problém s pripojením na internet a pod.

Moderátor: Moderátori

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Dec 24, 2009 3:31 pm

Taktovať sa mi notebook nedá.. ale v XP aj ubuntu šlo všetko bez problémov.. kvoli tomu .mkv som musel stiahnuť
akési custom kodeky z netu... neviem či existujú aj nejaké originál.. alebo skúsiť radšej iný prehrávač..
Obrázok

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Honza » Št Dec 24, 2009 3:45 pm

Zkus ten MPC HC - nemusíš stahovat a instalovat žádné kodeky nebo jiný humus.

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Dec 24, 2009 8:41 pm

Ak ti trha MKV tak nestiha CPU ... doporucujem K-Lilte codec pack (je v nom zahrnuty aj MPC HC) a ma aj najnovsi fwdshow (K-Lite 5.2 verzia myslim).
Osobne som si dal ten K-Lite ale Media Player Classic Home Cinema som preplacol x64 verziou lebo mam x64 Win7. Vsetko ide ako ma a kedze mam nVidia 8800GT tak mi to player prehrava cez dekoder na grafike a CPU load je cca 1%.
Treba sa s tym kus pohrat, mne osobne to islo na prvy sup len som kus prijasnil 2 DVI na LCD telku lebo to bolo kus tmave (dal som jas z 50 na 53%).
P.S.: Prave testujem novy keyboard a mys bezdrotovu od Logitechu, musim povedat ze Logitech ma zas prijemne prekvapil, tak ako aj Jezisko ;)

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Dec 24, 2009 9:19 pm

Skúsil som MPC, ale ten pri pokuse prehrať .mkv kompletne spadol. Pôvodný MP aspon prehrá so sekaním.
Nemôže to byť že mám slabý cpu.. na xp to ide v pohode, a je to dual-core. Skúsim ešte to k-lite.
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Dec 24, 2009 9:43 pm

matob napísal:Skúsil som MPC, ale ten pri pokuse prehrať .mkv kompletne spadol. Pôvodný MP aspon prehrá so sekaním.
Nemôže to byť že mám slabý cpu.. na xp to ide v pohode, a je to dual-core. Skúsim ešte to k-lite.

Aku mas presne zostavu?
Kolko CPU mas load ked prehravas mkv?
Idem ti ffdshow multithread?

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Dec 24, 2009 9:48 pm

no mam notebook s 1,8ghz dualcore, slabu integrovanú grafiku.
cpu load je 40-60% pri prehrávaní .mkv.. no a neviem ako zistím že ffdshow ide
multithread...
Obrázok

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Št Dec 24, 2009 10:47 pm

matob napísal:no mam notebook s 1,8ghz dualcore, slabu integrovanú grafiku.
cpu load je 40-60% pri prehrávaní .mkv.. no a neviem ako zistím že ffdshow ide
multithread...

No ak ti proces berie viac ako 50% CPU tak idem viac ako jeden thread ;)

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Št Dec 24, 2009 10:56 pm

no to mi tak nejak došlo.. ale stále mi to nerieši problém :/
Obrázok

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa shafa » Pi Dec 25, 2009 12:38 am

Zkus si projet tohle forum, podobne veci se tam resili... Mam pocit, ze muze byt problem v nastaveni Haali, pokud grafika nezvlada akcelerovat video (coz asi nezvlada)...

Kazdopadne, nejlepsi je vsechny kodeky ze systemu vyhazet a pouzit prave leda CCCP (MPC HT incl.). Nic lepsiho asi neni.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Dec 25, 2009 1:16 pm

shafa napísal:Kazdopadne, nejlepsi je vsechny kodeky ze systemu vyhazet a pouzit prave leda CCCP (MPC HT incl.). Nic lepsiho asi neni.

K-Lite je lepsi ako CCCP a tiez ma v sebe MPC HC.
Haali je splitter neviem ci tam je problem, podla mna sa snazi ist cez grafiku ale kedze grafika nema HW dekoder tak to nejde. Mozno by stalo za to skusit klasicky Media Player Classic (nie HOme Cinema edicu) ktory nevie ist priamo na grafiku ale vsetko robi na CPU len to potom pusti do ovelayu.

shafa
Príspevky: 391
Dátum registrácie: So Nov 08, 2008 2:11 am

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa shafa » Pi Dec 25, 2009 8:35 pm

S tim K-lite nevim. Znam ho z dob Win2000 (to byly tusim 3 ruzne ve rze - mega, standarda nejaka minimalisticka...), stejne jako ruzne dalsi codec packy a vetsinou to jen zaprasilo system. Treba je to ted uz o necem jinem, nevim. Kazdy ma sveho favorita.
If someone asked me to choose between Metallica and Megadeth, I would say SLAYER...

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » Pi Dec 25, 2009 10:02 pm

shafa napísal:S tim K-lite nevim. Znam ho z dob Win2000 (to byly tusim 3 ruzne ve rze - mega, standarda nejaka minimalisticka...), stejne jako ruzne dalsi codec packy a vetsinou to jen zaprasilo system. Treba je to ted uz o necem jinem, nevim. Kazdy ma sveho favorita.

Klite sa velmi vylepsil. praveze teraz su v nom najnovsie codecu, CCCP uz neni tak up-to-date ako byval. Som s Klite spokojny asi posledne 3 roky co ho pouzivam ako ja znamy ktorym som nim vyriesil mnoho problemov s codecmi.
Ale mozno je to to iste ako CCCP. treba vyskusat.

Honza
Príspevky: 953
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 8:20 pm
Bydlisko: Praha

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa Honza » Pi Dec 25, 2009 11:43 pm

shafa napísal:Kazdopadne, nejlepsi je vsechny kodeky ze systemu vyhazet a pouzit prave leda CCCP (MPC HT incl.). Nic lepsiho asi neni.

Presne moje rec.
Neresil bych nejake CCCP vs K-lite a spol. #-o - proste rozbalit MPC HC a jedu :D

Užívateľov profilový obrázok
slavko.sk
Príspevky: 1603
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 4:42 pm
Bydlisko: Bratislava, Slovensko
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa slavko.sk » So Dec 26, 2009 12:57 am

Honza napísal:
shafa napísal:Kazdopadne, nejlepsi je vsechny kodeky ze systemu vyhazet a pouzit prave leda CCCP (MPC HT incl.). Nic lepsiho asi neni.

Presne moje rec.
Neresil bych nejake CCCP vs K-lite a spol. #-o - proste rozbalit MPC HC a jedu :D

MPC HC ti pojde len ak chces HW (DXVA) dekodovanie videa lebo ten codec ma nadratovany v sebe.
Ale tu ide o to ze HW codec nemame takze nam treba dajaky ffdshow abo take daco a preto treba codec pack.
Moj osobny nazor.
MPC HC je totiz dobry prave na HW codecy lebo tie musia byt nadratovane v playery alebo musis mat komercny balik ktory to podporuje.
Podla mna praveze skusit MPC nie HC.

Užívateľov profilový obrázok
matob
Príspevky: 932
Dátum registrácie: Pi Dec 14, 2007 12:16 am
Bydlisko: Dudince & Banská Bystrica
Kontaktovať užívateľa:

Re: Wirus 7

Príspevokod užívateľa matob » Ne Dec 27, 2009 2:48 pm

no skúsil som MPC klasický nie HC a výsledok je ten istý.. teda aspon nepadá ako HC, ale .mkv seká a kvalita je strašná.. vyzerá to ako .avi
Obrázok


Návrat na "Technické fórum"

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 2 neregistrovaní