dango napísal:ake to ma naroky na ram, bandwith? ako som pozrel tak aj tie casy jednotlivych wu dost skacu
Tie casy skacu z jednoducheho dovodu - WUs simuluju castice plazmy v nadobe reaktora. Neda sa dopredu vediet, kedy castica z reaktoru unikne (co je samozrejme nechceny jav, kvoli ktoreho minimalizacii sa prave tie simulacie uskutocnuju), takze od momentu kedy unikne sa sa odvija aj realny cas ktory WU potrebuje.
Je to nieco podobne, ako kedysi v LHC, akurat v tomto pripade je pravdepodobnost uniku castice omnoho vyssia, pretoze tvar magnetickeho pola vo fuznom reaktore je omnoho zlozitejsi ako v LHC a najma technologicky menej preskumany. Pravdepodobne toto je aj hlavna pricina preco sa neukazuje percentage pocas ratania - kolko percent je zratanych ak sa neda zistit ako dlho bude WU trvat?
Co sa tyka narokov na RAM a bandwith, neskumal som, RAMky mam dost, traffic bez limitu. Ale v ramci informacii o projekte urcite bude dobre to zistit a uviest postupne na web k info o projektom...