LOL, tak toto je fakt dobreHefto99 napísal:hehe, dnes som nadabil na dobru hlasku:
"Ubuntu" je stare africke slovo, ktore znaci -> "neviem nakonfigurovat Debian"

Moderátor: Moderátori
LOL, tak toto je fakt dobreHefto99 napísal:hehe, dnes som nadabil na dobru hlasku:
"Ubuntu" je stare africke slovo, ktore znaci -> "neviem nakonfigurovat Debian"
Neviem z akeho jazyka je Windows ale asi to tiez nieco podobne znamenaMeX napísal:LOL, tak toto je fakt dobreHefto99 napísal:hehe, dnes som nadabil na dobru hlasku:
"Ubuntu" je stare africke slovo, ktore znaci -> "neviem nakonfigurovat Debian")))
originál vista od kúpy notebooku mi v pc vydržala asi mesiacmiloso napísal:... aj keď myslím že vista je strašne náročna na HW, ešte že ju nemám
Ubuntu az tak nesledujem, ale pokial viem, tak niektore verzie maju dlhsiu zivotnost (tj su dlhsie podporovane zo strany projektu - vydavanie updatnutych balikov) ako ine verzie. Napriklad verzia 6.06 (z juna 2006) ma zivotnost dlhsiu ako verzia 7.04 (z aprila 2007). Ubuntu vydava novy release priblizne kazdeho pol roka a skratka nie je unosne podporovat uplne vsetky verzie velmi dlho. Myslim, ze ta 6.06 je prave LTS, cize bude podporovana este dost dlho... LTS je tusim zivotnost 3 roky na desktop a 5 rokov na server. Vyzera to, ze do 8.04 nemozu este zahrnut stabilny KDE4 a nechcu vyhlasit dlhy support ked by tam mal byt "postarsi" KDE3, tak si povedali ze LTS vyhlasia az ked bude KDE4 stabilne.matob napísal:práve som si čítal introduction k novému Ubuntu..
čo presne znamená: "With the news concerning the release of the KDE 4 desktop, it was decided by Canonical that Kubuntu 8.04 would not be a Long Term Support (LTS) release." ?
diki za ten link dosť nových vecí som sa dozvedel, lenže stále to nerieši moju otázku, ako spraviť čistú inštaláciuforest napísal:Doporučil bych ti asi tuto stránku:
http://wiki.ubuntu.cz/Systém
Je tam spousta návodů, ze kterých momentálně hodně čerpám, jelikož právě také testuji instalace LInuxu. Už jsem si trochu osahal Suse, Kubuntu a nyní jsem u Ubuntu. Vypadá zatím nejlépe, ale nemám moc času se v tom hrabat.
Najskor nainstaluj Windows. Rozdel si pri instalacii disk na niekolko casti. Pre C: by som nechal asi 10-15 GB na Windows instalaciu a par programov k tomu. Tento si zrob vo formate NTSC. Dalej si vytvor disk D vo formate FAT 32 pre data pristupne pre oba systemy. FAT je vsak limitovany velkostou na 32 GB, preto ked mas velky disk, vytvor si niekolko diskov velkosti do 32 GB vo FAT 32. Toto rozdelenie disku by si mal byt schopny spravit pri instalacii XP, mas tam na to celkom dobry system. Nechaj si zo 10 GB pre Linux plus 1-2 GB na Linux swap. Ak chces primarne uzivat tucniaka, kludne si sprav len jeden 32 GB fat a zvysok nechaj na linuxacky /home. Pre instalaciu Boinc pri spusteni je niekolko sposobov, ktore najdes opisane bud na Boinc Wiki, alebo na inych strankach (pouzi Google).matob napísal:diki za ten link dosť nových vecí som sa dozvedel, lenže stále to nerieši moju otázku, ako spraviť čistú inštaláciuforest napísal:Doporučil bych ti asi tuto stránku:
http://wiki.ubuntu.cz/Systém
Je tam spousta návodů, ze kterých momentálně hodně čerpám, jelikož právě také testuji instalace LInuxu. Už jsem si trochu osahal Suse, Kubuntu a nyní jsem u Ubuntu. Vypadá zatím nejlépe, ale nemám moc času se v tom hrabat.
t.j. chcel by som mať aj win aj ubuntu, lenže ktorý ako prvý inštalovať, ako formátovať a s tým súvisí aj orientácia
v príkazovom riadku.. bolo by super, keby mi niekto napísal step-by-step postup
vdaka
EDIT: Nesuri to chvilu budem na takomto rozhadzanom systeme.
Zatial si to neviem vynachvalit.. len par veci neviem kde su.. tak napr. nejaky AC3 dekoder, alebo nejake detailnejsie nastavenia zvuku a este jedna vec.. hned som nahodil boinc managera.. k instalacii sa este vratim, no pocita rychlejsie.. lenze ked som ho zavrel, tak sa zavrel a nikde to neostalo na liste ako vo win.. takze ako je to s tymito vecami..?
diki