matob napísal:nazdar, počíta niekto artificial intellingence?
naťahal som na skúšku dáke WU, ale chovajú sa tak divne.. resp. nie vždy
idú na 100%. Chvíľu idú normálne potom chvíľu nejdu resp. v taskmanageri
"nečinné procesy systému" berú 70% zdrojov a po chvíli zase idú dobre.
robí to aj niekomu inému ale to už môj win štrajkuje?
AI pocitam. Je to jeden z mala open-source. Original aplikacia sa mi aj tak zosypala ("klasicke" problemy s dynamickym linkovanim a nekompatibilnymi kniznicami), skompiloval som si vlastnu a cez Intelacky kompilator bezi podstatne rychlejsie (kredity su podla benchmarkov, takze kreditovo je to jedno, ale takto viac vypocitam za rovnaky cas a rovnake kredity)...
Pokial sledujem, priemerne 20% CPU je IO-wait, cize caka na vstupno-vystupnu operaciu, podla vsetkeho na disk, lebo v rovnakom case stupa pocet IRQ na ATA a takisto IOwait pre disk. Takisto pocas AI vacsinu pamate zabera SLAB-cache, ktora sa pouziva na objekty jadra (bez AI zabera najviac obycajna cache, nie SLAB). Statistiky servera na ktorom mi to bezi su
tu (je to cely server, takze odporucam len pre hardcore vrtakov). Pokial som si vsimol v zdrojaku, pouziva AI nejaku vlastnu databazu a to IO je pravdepodobne kvoli tomu. No a ked sa caka na IO, neda sa nic robit a aplikacia musi stat kym to dokonci pristup na pomale zariadenie...
Podla FAQ je logika v datach a nie v kode aplikacie, takze to je asi dovod na taky mohutny databazovy pristup.
Bezim s AI iba na Linuxe, tak neviem ako je to na Windoze, ale moze to pripadat "divne" aj tam, lebo AI sa urcite aj tam sprava dost inak ako ine BOINC aplikacie (ktore typicky vyuzivaju numericke vypocty CPU). Dokonca ked mas iba jedno jadro tak ti to moze aj spomalovat system, lebo pri cakani na disk kvoli AI sa moze vytvorit uzke hrdlo inych cinnosti a potom mozes mat sice malo vytazeny CPU, ale system subjektivne pomaly ako slimak...
A Honza ma pravdu, ze projekt zatial vela neprinasa, lebo vlastne este nesimuluju neurony, ale testuju kapacitu a vyvijaju aplikacie i serverovu cast... Na hlavnej stranke uvadzaju, ze projekt je "Launched", ale ja by som povedal, ze je najviac v beta faze, mozno dokonca alfa. Udajne 20% WU pada (podla fora), ale mne nespadla ani jedna (teda okrem tych prvych ktore padali kvoli nekompatibilite kniznic; to vlastne neboli pady WU ale pad aplikacie). Mozno je to specificke pre Windoze... a asi dost neprijemne, lebo to udajne vyhodi okno s error-hlaskou a kym to clovek neodklikne, tak BOINC stoji a to jadro nepocita vobec nic.
Takze pozor na to, ked to chces bezat na Windozoch, tak to radsej sleduj, aby ti nestala masina.