Orange 3G mobit internet

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
slavko.sk
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Kontaktovať používateľa:

Orange 3G mobit internet

Príspevok od používateľa slavko.sk »

Ahojte,
nechcem tu robit reklamu tejto sluzbe ani providerovi, len sa chcem podelit o zaujimavu a prospesnu skusenost.
Ako vieme, datova krta do norebooku vie fungovat aj ako GPRS/EDGE alebo UMTS/3G na datovy prenos. Rozdiel medzi tymito dvoma technologiami je markantny, rychlostne 384kbps <> 4,2mbps a co sa tyka odozvy tak ping 1000ms <> 100ms. Pochopitelne v prospech UMTS/3G.
Co mi ale vadilo bolo ze v miestach kde je slaby UMTS/3G signal tak sa karta automaticky prepinala na GPRS/EDGE a prepnutie znamena aj rekonekt takze som nieco tahal tak to padlo.
Prave som na takom mieste kde som musel kartu prepnut do GPRS/EDGE only rezimu a potom isla spolahlivo ale pomaly.
No prave som ju prepol na UMTS/3G only a div sa svete, tam kde som chodil s GPRS/EDGE a pomaly lebo 3G signal kolisal alebo bol slaby tak mi to ide 3G velmi v pohode, sice iba 1mbps ale odozva je 100ms a da sa normalne pracovat.
Takze ak je slaby 3G signal a karat prepina na GPRS tak treba vyskusat 3G only a ak tam nejaky 3G je tak sa chyti a mala by ist uplne v pohode.
Snad to niekomu pomoze tato rada.
MeX
Site Admin
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 2:13 pm
Kontaktovať používateľa:

Re: Orange 3G mobit internet

Príspevok od používateľa MeX »

Ja by som len dodal, ze pokial je mi zname, kombinaciu 3G/EDGE/GPRS ponuka na jednej karte/pausale iba Orange, T-Mobile nieco take nema. Zaroven ale plati, ze pre niekoho je vyhodnejsie to, pre ineho ono. Dik za info, niekedy vyskusam.
slavko.sk
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slavko.sk »

Ano tak ako pises. Podstatne je ze prepinanie zhadzuj konekt a prito staci natvrdo nastavit tu lepsiu normu a ide to ako vino. Zas som to dneska overil, slapalo to fajne.
Inak preto mam Orange data a normalny mobil T-Mobile lebo v datovych veciach je T-Mobile uplne o nicom.
MeX
Site Admin
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 2:13 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MeX »

slavko.sk napísal:Inak preto mam Orange data a normalny mobil T-Mobile lebo v datovych veciach je T-Mobile uplne o nicom.
V ziadnom pripade nechcem robit reklamu, ani nemam dovod, Orange ma tiez par krat poriadne nahneval ("aktivovany" roaming nebol aktivovany a pod.), ale ja osobne mam aj hlasove sluzbny od Orange a po tom, ako som "dostal" XXL pausal fakt nemam problem. Snad sa to bude v buducnosti uberat tym smerom, ze standarne dostane clovek ovela viac volnych minut za rovnake peniaze bez casoveho obmedzenia vyuzitia tohoto "benefitu"..
Napísať odpoveď