Tu sa tazko radi, ked nepises, na co vsetko chces notebook pouzivat.
Kedze si sa pytal na BOINC, tak by som ti rozhone radil Intel s Core2 Duo. Turiony sa celkovo velmi nevydarili. Intel ma pre notebooky celu platformu Centrino (CPU+chipset+WiFi), ktora funguje celkom dobre. (IMHO AMD sa hodi na herne masiny, kde sa da na procaku usetrit a vrazit prachy do grafiky... pripadne este do viacprocesorovych serverov.)
Ja som pred nieco vyse dvoma rokmi kupil zene prave ASUS, tiez 15.4" WXGA, myslim ze je to rovnaka kisna. Pomerne vacsi a tazsi, takze na caste nosenie sa nehodi. Ale inak je to celkom solidna kisna. Akurat CPU je tam od AMD

. Mali sme len jeden problem s prehrievanim, odniesli sme ho do ASUS servisu a tam to (v ramci dvojrocnej zaruky) len vycistili a frci to teraz fajn. Takze to co pisal matob o priebeznom vysavani plati (ked uz sa to prilis zanesie, budes to musiet zaniest do servisu, lebo sa neda otvorit uplne vsetko bez straty zaruky - pamat a disk mozes doplnit/vymenit, ale ostatne je onalepkovane). Zda sa mi to subjektivne dost pomale na rozbeh - zapnut stroj, nastartovat Firefox a browsnut stranku trva vecnost. Aj ked to ma este Sempron 3100+ a 512M pamate... ale osobne som presvedceny, ze to bude AMDckom a Intel by isiel sviznejsie. Zena sa na to nestazuje a ma tam nainstalovanych tony cinskych softov, tak sa jej v tom velmi nevrtam. Obcas si na tom zadrti klasiku AoE2 v pohode a inak to ma len na kancelarske veci... tak som rad, ze mam klud
Co sa tyka OS, tak ja osobne uz tiez nemienim platit za zabugovany system, ktory si robi co chce a nie to, co chcem od neho ja, takze do ziadnych Windozov by som uz nesiel. Na druhu stranu, v Linuxe mozes mat problem s ovladacmi: ATI grafika a kamera by ta mohli dost potrapit... A mozno budes potrebovat spustit nejaky specialny soft, ktory je len pre Windoze.
Ja osobne by som si overil na nete tu grafiku a kameru a isiel do
F5RL AP260 (taky ako ten s Intelom co si dal, ale bez OS) za 18 237 Sk a svacol tam Linux...