Boot trouble

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Palo M.
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am

Re: Boot trouble

Príspevok od používateľa Palo M. »

matob napísal:-nejde mi to, keď dám ten príkaz sh boinc.... píš mi: can´t open boinc.... .sh
-čo je skript 8-[
Tak to dopadne, ked si najprv nestiahnes boinc-instalaciu (z BOINC stranky) a chces ju nainstalovat...

V tvojom pripade sa da urobit aj nieco ine:

Kód: Vybrať všetko

sudo apt-get install boinc-client boinc-manager
V najnovsom Ubuntu (Hardy) je totiz priamo verzia 5.10.45 (cize momentalne odporucana) a tymto sa ti nainstaluju aj pripadne dalsie ine baliky, ktore by boinc mohol potrebovat (ak ich este nemas nainstalovane). Okrem toho boinc-client obsahuje aj init-skript, takze klient sa ti moze spustat automaticky pri starte systemu (na to treba pravdepodobne poeditovat /etc/default/boinc-client, neviem ci sa standardne spusta automaticky alebo nie). Finta c.1: Ten druhy balik boinc-manager ti zase nainstaluje polozku do menu, takze to mozes spustat pomerne jednoducho z menu, bez command-line. A teraz finta c.2: tento sposob ti zabezpeci aj automaticke update boinc core klienta - pozor, nie podla toho co je v BOINC Berkeley, ale to co robi Ubuntu tim - mal by si mat vzdy chodiveho klienta k dispozicii.
IMHO je tato moznost vhodnejsia pre ludi zvyknutych na Windoze - da sa to dokonca urobit aj bez pisania toho hore naklikanim, ale to sa horsie popisuje, hlavne ked nemam Ubuntu teraz poruke :-)

Ak chces instalovat "manualne" (ako ti to popisali vyssie), mas veci viacej pod kontrolou. Ale musis vediet viac o detailoch ako to funguje, inak si naopak strateny. A ak chces aby sa ti to spustalo pri starte pocitaca, musis este urobit dalsie kroky, lebo to nie je sucastou toho "manualneho" balika.
Kiwi
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kiwi »

Pojdes do adresara, kde si dal BOINC, prikazom: cd BOINC.
Napises: ./run_manager
Problem je v tom, ze nerozumies ako Linux funguje a z toho vyplyvaju
problemy. Dokedy to nebudes vediet, dovtedy nebudes rozumiet co
robis a co hovoris OS, aby urobil. Kazdy klik mysou alebo potvrdenie
Enterom ma svoje nasledky, ktore su vsak presne determinovane,
takze, na rozdiel od beznej reality, v pocitacoch je vsetko deterministicke,
takze ak nieco urobis, stale to robi to iste. To, co to urobi, vsak musis
dopredu vediet, a to zistis len studiom a experimentovanim. :)
Spustat Managera mozes aj tak, ze kliknes na hornu ci dolnu listu,
alebo kdekolvek na plochu pravym tlacidlom mysi a das vytvorit vlastny
spustat, v nom vyplnis policko prikaz, bud to tam napises, alebo das
prehladavat a vyberies ten skript vyssie, vyberies si ikonu a kedykolvek
na tu ikonu kliknes jednym klikom, ak je v liste, alebo dvojklikom, ak je
na ploche, tak sa ti spusti Manager. Mozes to nainstalovat aj cez Synaptic:
Obrázok
matob
Dátum registrácie: Št Dec 13, 2007 11:16 pm

Príspevok od používateľa matob »

To Palo M: boinc som mal stiahnutý dokonca som mal ten adresár aj otvorený a nič..
no nevadí aj tak už som tiež zistil že sa to dá nainštalovať cez Synaptic package manager.. co je super =D>
OK, zatiaľ všetko fičí tak ako má, pomaly sa učím s tým robiť
z času na čas ešte napíšem :wink:
diki vsetkym :D

Edit: a je to tu.. snažím sa spojazdniť net v škole, našiel som návod,
ale problém je hneď v prvom kroku, terminal mi píše:
E: could not open lock file /var/lib/dpkg/lock - open (13 Permission denied)
E: Unable to lock the administration directory (/var/lib/dpkg/), are you root?
zdá sa mi že som toto niekde čítal, ako zadať do terminalu že som admin ale neviem už ako, teda aspon myslím že to je
problém..
Obrázok
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

V Ubuntu je to prikaz: sudo a za tym prikaz, ktory chces vykonat. Inde to moze byt aj: su
http://www.linuxos.sk/index.php?show=clanok&id=207#kap1
matob

OK, sieť spojazdnená, až prekvapivo ľahko.. vôbec mi netrebalo návody
PS Ubuntu je až neuveriteľne múdry .. zatiaľ
PS2: existuje niečo ako NHC pre linux? mám nejaký merač teploty ale chcel by som podľa možnosti
aby to malo funkcie podobné NHC, tj. dynamické menenie frekv. atd...
Obrázok
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

CO je NHC ? :shock: Ak je to Notebook Hard. monit., tak skus ist do Synapticu
a napisat do hladat nieco v zmysle hardinfo, hardware, hardmonitor, sensord, hardware-sensors
co ta len napadne. :)
forest
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 7:49 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forest »

Doporučuji program pro správu plochy gdesklets.
Díky němu si můžeš hodit přímo na plochu nejen jednotlivé teploty, ale i vytížení CPU, stav sítě, binární hodiny, předpověď počasí a spoustu jiných věcí. Ubuntu pak hned vypadá o poznání lépe a máš spoustu potřebných věcí stále na očích.
Stačí si přidaj Gdesklets do Ubuntu a po jeho spuštění už jen tak asi hodinu vybírat z té spousty všech programů které podporuje, co se ti bude hodit.

Jen bych poprosil jestli ho někdo používá o radu, jak jej nastavit na automatické spuštění po startu, abych na něj nemusel kliknout :wink:
matob

Kiwi napísal:CO je NHC ? :shock: Ak je to Notebook Hard. monit., tak skus ist do Synapticu
a napisat do hladat nieco v zmysle hardinfo, hardware, hardmonitor, sensord, hardware-sensors
co ta len napadne. :)
Je to Notebook Hardware Control. No v synapticu som našiel niečo len som chcel či má niekto nejaký program s ktorým má
dobré skúsenosti a ktorý by mi odporučil. Našiel som nejaký KTemperature, lenže ten ukazuje len teplotu, chcel by som
niečo čo dynamicky mení frekvenciu podľa zaťaženia, prípadne voltáž. Dosť to pridá baterke na lifetime.

To forest: Diki, hned to idem vyskúšať :wink:
Obrázok
matob

dve veci: -nedá sa mi hybernovať ani inak podobne pozastaviť systém.. dám napr. hybernaciu a začne sa vypínať a skončí to dakde v príkazovom riadku
v zmysle niečo ako suspending console alebo dačo také, nič sa s tým nedá robiť, iba surovo vypnúť a zapnúť.. čo s tým? toto mi dosť chýba
-v boincu mám nastavené aditional work buffer, connect every 1 day a aj tak mi nesťahuje úlohy do zásoby... (requesting 0 secs.. of new work), nijako sa mi
to nedá nastaviť, skúšal som local prefs aj default prefs jedného projektu meniť a nič, takisto aj v BAM som to menil a tiež nič. Ak to nepôjde tak budem na suchu celé noci cez týžden.. pls help [-o<
Obrázok
forest
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 7:49 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forest »

matob napísal: -v boincu mám nastavené aditional work buffer, connect every 1 day a aj tak mi nesťahuje úlohy do zásoby... (requesting 0 secs.. of new work), nijako sa mi
to nedá nastaviť, skúšal som local prefs aj default prefs jedného projektu meniť a nič, takisto aj v BAM som to menil a tiež nič. Ak to nepôjde tak budem na suchu celé noci cez týžden.. pls help [-o<
To je zvláštní. Udělal jsi po té úpravě nastavení restart, nebo aktualizaci přímo v BM? U BAM je potřeba počkat daný počet hodin, či vynutit komunikaci s ním.
Tyhle nastavení jsou ale druhořadé, pokud mám něco napevno nastaveno přímo v tom BM. Takže pokud se jedná o nastavení jednoho klienta, řešil bych to přímo v něm.
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

To je vec projektov, ja mam connect na 7 az 10 dni, podobne additional buffer na tie iste hodnoty
a Milky mi vzdy stiahne len 20 uloh na 30 minut. pocitania, LHC stahuje tak 5 az 7, 4 az 5 hodinovych,
CPDN stiahne vzdy 4 modely, Cosmo je "najblaznivejsi", na 1. CPU nestiahne nic, na druhom 1 az 4
ulohy raz za cca. 6 hod, a na 3. asi 30 uloh na 12 az 24 hod, ABC zas stiahne aj 300 uloh, ktore
sa niekedy nedaju stihnut, lebo ich velkost variuje od 15 min. do 6 az 7 hod. :)
NB mat nikdy nebudem, takze najblizsich 50 rokov, ti neporadim. :)
matob

no veď to že je to divné lebo predtým mi to šlo v pohode len teraz mi to dáko nejde.
hm
akurát som to škúšal, zásobu mám na 5 dní nastavenú a Einstein, ktorý mi predtým bezproblémov
naťahal nové WU teraz píše že requesting 0 secs...
na neervyy
Obrázok
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

Mas sietove akt. podla preferencii ? Mas ho ako jediny projekt ? Ak mas viac projektov,
tak vsetky okrem jedneho pozastav a daj aktualizovat.
matob

OK, už to ide
neviem čo s tým bolo :D

inak ešte v súvislosti s Ubuntu, tie rôzne aplikácie na lište, v task manageri sú ako "sleeping", čo presne znamená tento stav?
-ešte jedna vec, trochu problémy s videom, všetko je OK, kým neprepnem do full screen modu, začne to trhať a obraz je "kockatý"...
stiahol som vlc player, ale tam je to také isté ako v toteme.. nevie niekto??... :?
Screenshot.png
Obrázok
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

Spiaci proces je v pamati, je aktivny a ked treba, tak sa prepne na beziaci.
To vyzera skor na chybu videa. Totem velmi zerie pamat aj CPU, nie je
dobre optimalizovany. Ja pouzivam mplayer, sem tam vlc. Tie su ovela
lepsie optimalizovane, hlavne vlc. Treba mat nainstalovane aj potrebne
kodeky na video a zvuk, ak pouzivas napr. mplayer. Ak ti nejaky chyba,
a tak system ti poskytne dialogove okno na instalaciu.
Napísať odpoveď