Test pevnej vole pre crunchera

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

Používateľov profilový obrázok
Duro Kotulic Bunta
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Kontaktovať používateľa:

Test pevnej vole pre crunchera

Príspevok od používateľa Duro Kotulic Bunta »

Ludkovia, viete ako otestovat pevnu volu crunchera?

Dnes vam mozem uviest priklad - mam rozratanu Orbit@home jednotku, prvu velku monster 10y ktoru som dostal. Rata sa uz 384 hodin a je na 99,21%. Avsak - o chvilu ma taxi berie na letisko a domov sa vratim az o dva tyzdne, a kedze domacnost na tu dobu shutdownujem (rodinku som na tie dva tyzdne odviezol do Svidnika), musim shutdownut aj PC...

Niet tazsieho pocinu ako vypnut PC na tak dlho ked je dlho ocakavana jednotka z vasho najoblubenejsieho projektu len par hodin pred dokoncenim... :cry:
Neprajem nikomu takyto test vole.. :cry: #-o
:)
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
Hefto99
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 11:59 pm

Re: Test pevnej vole pre crunchera

Príspevok od používateľa Hefto99 »

No to musi byt riadne pokusenie nechat masinu zapnutu :)
Obrázok
slavko.sk
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 3:42 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa slavko.sk »

Ja som ju nechal na 2 tyzdne zapbnutu ked som bol na dovolenke zaciatkom jula. 8)
S
Kiwi
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kiwi »

No urcite je lepsie vypnut masinu a neprist o nu, ako nechat zapnutu s pot. rizikom.
No ak mas UPS, router a PC nakonfigurovane na vzdialenu spravu, tam by po zhiadnuti
priaznivej predpovede pocasia, nemal byt problem, masinu spustit.
Ked tam mas dve 100 kA prepatovky v serii a za nimi este UPS, tak by to ten PC mal prezit.
forest
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 7:49 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forest »

Proč ho vypínáš?
Přece kvůli služebce neutrpí výpočty na BOINC? To bych raději nikam, nejezdil :D
Leda že by jsi se bál že se z té zóny smrti nevrátíš :wink:
slavko.sk
Kontaktovať používateľa:

Osobne si myslim ze ci som prec z domu 2 tyzdne alebo 9 hodin (ako teraz v robote) tak je to jedno co sa tyka necakanej burky alebo ineho disastera.
MeX
Site Admin
Dátum registrácie: Po Feb 05, 2007 2:13 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MeX »

Ja doma pred odchodom rovnako takmer vsetko (az na jeden router a chladnicku) vypinam.
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

No ja by som ocenil nejaky artificial intelligence system, ktory "pozrie" na oblohu,
zmeria zrazky, vietor, pozrie radar, zaznamena zvuky a zhodnoti, ci vypnut vsetku
elektroniku alebo nie, potom checkne ci uz je po burke a zapne znova. :)
slavko.sk
Kontaktovať používateľa:

Kiwi napísal:No ja by som ocenil nejaky artificial intelligence system, ktory "pozrie" na oblohu,
zmeria zrazky, vietor, pozrie radar, zaznamena zvuky a zhodnoti, ci vypnut vsetku
elektroniku alebo nie, potom checkne ci uz je po burke a zapne znova. :)
Toto sa mi najviac lubi ... asi si treba domov nastahovat staru mamu ;)
Kiwi
Kontaktovať používateľa:

No ked zerie menej ako nejaky 20 W system, tak hej. :)
Palo M.
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am

Príspevok od používateľa Palo M. »

Ja ked odchadzam na dlhsie, nechavam bezat Linuxovy server a sietovu infrastrukturu, Windozacky desktop vypinam. UPSku nemam (silne rozmyslam, ale priestor mam limitovany a navyse tu je to o pomere cena/vykon a nejaku shitovu kvazi-UPS naozaj nechcem), server je v BIOSe nastaveny na automaticke zapnutie po obnoveni prudu.

Odkedy mi server stale bezi, som bol z domu prec maximalne 2 tyzdne (+vikend) v kuse a pocas mojej nepritomnosti sa nikdy nic zvlastne nestalo. Na status servera sa mozem pozriet aj z netu, ale pri poslednej dovolenke som to spravil len na zaciatku (asi pozostatok zavislosti :-)) a potom takmer 2 tyzdne som na to ani nepozrel. Dobra dovolenka.

Zato parkrat boli vselijake problemy, kym som bol v robote. Takze suhlasim so Slavkom, ze problem moze nastat hocikedy. A neviem si predstavit, ze ked je burka a ja som aj doma, tak kvoli bezpecnosti vsetko shutdown-nem a budem sediet pri sviecke. Ved prave ked je burka, tak sa neda nic ine robit a clovek si moze zaparit (aj ked uznavam, ze keby som byval "na samote u lesa", tak sa na burku pozeram inak).
slavko.sk
Kontaktovať používateľa:

Palo M. napísal:Zato parkrat boli vselijake problemy, kym som bol v robote. Takze suhlasim so Slavkom, ze problem moze nastat hocikedy. A neviem si predstavit, ze ked je burka a ja som aj doma, tak kvoli bezpecnosti vsetko shutdown-nem a budem sediet pri sviecke. Ved prave ked je burka, tak sa neda nic ine robit a clovek si moze zaparit (aj ked uznavam, ze keby som byval "na samote u lesa", tak sa na burku pozeram inak).
Jo presne tak.
Ak by som byval na samote u lesa tak sa pocas burky este zabalim do deky a tak sadnem za komp.
Je fakt ze neocakavane veci su neocakavane lebo ich necakas a podla mna mozu prist kedykolvek.
Pravdou ale je ze ak sa nieco divne deje - napr. nejaky hacker sa hra - tak po navrate z roboty sa to da stopnut a nenechas ho 2 tyzdne vyuzivat tvoj komp na zistovanie tvojich dalsich hesiel.
Ale kedze mam doma schvaleny komp 24/7 tak bezi 24/7 a cez dovolenku bezal 2 tyzdne aj notebook.
Palo M.
Dátum registrácie: Po Feb 12, 2007 2:53 am

Príspevok od používateľa Palo M. »

Myslim, ze s hackermi to nebude u mna take zle.
Ti naozaj dobri hackeri nemaju motivaciu ist prave na moju masinu. A ked su fakt dobri, tak ich nezistim, ani ked budem prave vtedy doma prihlaseny :-).
A priemerni hackeri si vyberu cestu mensieho odporu... vyrobia si botnet omnoho jednoduchsie, ako zlozitym lamanim mojej masiny - ak ho chcu pouzit na DDOS, ide im o pocet hacknutych masin a preco sa budu zlozito dobyjat ku mne, ked za rovnaky cas ziskaju X inych masin jednoducho - a ked chcu cezo mna spamovat, tak to budu mat tiez prilis zlozite.
Inak syslog mam aj tak plny vselijakych zaujimavosti (router mi totiz tiez posiela logy na server) - od IP-spoofingu (taky bordel u ISP, ako TOTO mozu pustit? Cinania...), cez nejake port-scany az po SYN-flood, takisto Apache ma v logoch zaujimave veci (script-kiddies skusaju backdoory, pripadne fetosi z Taiwanu sa pokusaju pouzit moj Apache ako mailovy proxy).

No ale ine som chcel: Duro mohol odhadnut, za aky cas to masina dopocita, uploadne a odreportuje, nechat nejaku rezervu a nacasovat shutdown, nech sa masina vypne az po.
forest
Dátum registrácie: Pi Feb 09, 2007 7:49 am
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa forest »

Pokud má někdo takový strach z bouřky, tak proč si nepořídíte hromosvod? Já jej nedávno nechal dávat na celý barák a celkem i s prací a pár věcma navíc stál méně než lednička, takže se to určitě vyplatí a máte potom klid.
Duro Kotulic Bunta
Dátum registrácie: St Feb 07, 2007 3:00 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Duro Kotulic Bunta »

Takze ludkovia, konecne sa mi po 8 hodinach podarilo obist restrikcie banky a mam pristup na web (bohuzial len do stvrtka vecera, ked ma zas zrusia, a asi uz uplne :-/ )

Toho, ze pridem o komp pri burke sa az tak nebojim, hromozvody funguju, nove istice tiez. Ked bola velmi silna burka pred cca mesiacom tak vyhodilo elektriku pre celu stupavu, moj komp prave ratal orbita a zrazu slus. No ale nielenze sa kompu nic nestalo, ale aj WU pekne pokracovala dalej.

Faktory pre vypnutie kompu boli ine, a viacero:
1. pri zapnutych el. zariadeniach je vzdy ista nenulova pravdepodobnost, ze vznikne poziar,hlavne ked ide nieco s prikonom viac ako 100 W (nikdy nevies co sa prepali, co skratuje, kde napr. prachove zrnko sposobi problem).
2. Som v novostavbe kde este nepoznam dobre susedov a nikomu som nenechal tym padom kluce, ktore by sa pouzili ak by vnutri horelo.
3. Mam bezpecnostne dvere s high-end zamkom tak by bol problem sa dostat dovnutra a zahasit co treba..

Palo - odhad na shutdown je dobry napad, len jednak som na to nemal cas (den predtym som odviezol rodinu do svidnika - 8 hodin autom tam, 8 hodin vlakom spat :) ), a jednak - pri orbite sa tazko odhaduje, najma posledne percento :-)
It is by logic that we prove, but by intuition that we discover. [J.H. Poincaré, mathematician]
A man who knows how to be alone is never lonely. [Osho]
Napísať odpoveď