Takze ludkovia, konecne sa mi po 8 hodinach podarilo obist restrikcie banky a mam pristup na web (bohuzial len do stvrtka vecera, ked ma zas zrusia, a asi uz uplne :-/ )
Toho, ze pridem o komp pri burke sa az tak nebojim, hromozvody funguju, nove istice tiez. Ked bola velmi silna burka pred cca mesiacom tak vyhodilo elektriku pre celu stupavu, moj komp prave ratal orbita a zrazu slus. No ale nielenze sa kompu nic nestalo, ale aj WU pekne pokracovala dalej.
Faktory pre vypnutie kompu boli ine, a viacero:
1. pri zapnutych el. zariadeniach je vzdy ista nenulova pravdepodobnost, ze vznikne poziar,hlavne ked ide nieco s prikonom viac ako 100 W (nikdy nevies co sa prepali, co skratuje, kde napr. prachove zrnko sposobi problem).
2. Som v novostavbe kde este nepoznam dobre susedov a nikomu som nenechal tym padom kluce, ktore by sa pouzili ak by vnutri horelo.
3. Mam bezpecnostne dvere s high-end zamkom tak by bol problem sa dostat dovnutra a zahasit co treba..
Palo - odhad na shutdown je dobry napad, len jednak som na to nemal cas (den predtym som odviezol rodinu do svidnika - 8 hodin autom tam, 8 hodin vlakom spat

), a jednak - pri orbite sa tazko odhaduje, najma posledne percento