Problémy sveta, ich príčiny, dôsledky, riešenia.

Diskusia nezaraditeľná ani do jednej z kategórií

Moderátor: Moderátori

ikvar
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 10:21 am

Re: Problémy sveta, ich príčiny, dôsledky, riešenia.

Príspevok od používateľa ikvar »

Duro Kotulic Bunta napísal:No mna zaujal ten tvoj optimizmus co sa tyka vlastneho podnikania ako alternativy k nespokojnostou so zamestnanim.
Orava ma veru trochu prekvapila, to nie je bohaty kraj, aj ked ten Trencin to moze vysvetlovat :)
Ale mal som na mysli najma vychod - tam to (nielen) s podnikanim naozaj nie je lahke. Dufam, ze ma tu teraz nezotrie Gabber s vetou o tom, ze kto chcel, odisiel do US alebo aspon do Presporku .. :-)
Aj ked, ako som spominal, poznam zopar sikovnych ludi ktori s podnikanim neuspeli ani v Bratislave.
Kto sa do toho neoprie, nepomôže mu USA, Bratislava ani Prešporok :mrgreen: Nerád by som niekoho urazil ale do ameriky odchádzajú ľudia väčšinou s vidinou ľahko zarobených peňazí a keď tam prídu, sú často prekvapený ako tam treba makať. U nás ľudia stále niesu zvyknutý pracovať.

Podnikať sa dá všade, len každé teritórium má svoje špecifiká a treba sa im prispôsobiť. V Batislave máš veľký trh ale aj veľkú konkurenciu, predraženú pracovnú silu, celkovo príliš vysoké náklady.

Veľa oblastí podnikania nieje závislá na bohatom území - vývoj, výroba, ...

Samozrejme ak si niekto predstavuje pod podnikaním, "začnem a do pol roka budem milionárom"... tak na to nech rovno zabudne a ďalej "frfle" ako je nám ťažko.
Používateľov profilový obrázok
Kiwi
Dátum registrácie: Ut Feb 13, 2007 4:18 pm
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kiwi »

Vies, na podnikanie musis mat aj zaludok. Predstav si, ze podnikas v oblasti, kde nie je ziadna konkurencia, ziju tam prevazne
stari ludia, lebo ostatni su uz davno v zahranici. Samozrejme, ze ked je tam len tvoj obchod, tak si mozes hodit ceny, ake chces.
Potom je to uz len na tvojom svedomi, ci mas tovar o 25 % drahsi, ako v meste, kde je konkurencia a este to predavas ludom,
ktori maju 6 az 7000 tisicove dochodky, resp. tym, ktori nemaju auto, ci nemaju na autobus a nemozu cestovat do mesta.
Potom mas v meste rozky 1.3, ale ty ich das za 2.2, mlieko je v meste po 19 a ty ho das za 23, nejaku sladenu vodu mas
v meste za 29 a ty ju das za 44 atd.
Alebo si predstav, ze zacnes nieco produkovat. Mas kapital, priestory, perfektnu myslienku, ide ti vyroba, funguje marketing,
ale nemozes to robit sam, lebo si znicis zdravie. Potrebujes niekoho, kto firmu potiahne za teba, ked ochories. Lenze dnes
sa tazko hlada doveryhodny spolocnik. A este tu je mafia, ktora ta bude kazdy den ohrozovat a musis jej celit.
ikvar
Dátum registrácie: Št Feb 08, 2007 10:21 am

Príspevok od používateľa ikvar »

Kiwi napísal:Vies, na podnikanie musis mat aj zaludok. Predstav si, ze podnikas v oblasti, kde nie je ziadna konkurencia, ziju tam prevazne
stari ludia, lebo ostatni su uz davno v zahranici. Samozrejme, ze ked je tam len tvoj obchod, tak si mozes hodit ceny, ake chces.
Potom je to uz len na tvojom svedomi, ci mas tovar o 25 % drahsi, ako v meste, kde je konkurencia a este to predavas ludom,
ktori maju 6 az 7000 tisicove dochodky, resp. tym, ktori nemaju auto, ci nemaju na autobus a nemozu cestovat do mesta.
Potom mas v meste rozky 1.3, ale ty ich das za 2.2, mlieko je v meste po 19 a ty ho das za 23, nejaku sladenu vodu mas
v meste za 29 a ty ju das za 44 atd.
Alebo si predstav, ze zacnes nieco produkovat. Mas kapital, priestory, perfektnu myslienku, ide ti vyroba, funguje marketing,
ale nemozes to robit sam, lebo si znicis zdravie. Potrebujes niekoho, kto firmu potiahne za teba, ked ochories. Lenze dnes
sa tazko hlada doveryhodny spolocnik. A este tu je mafia, ktora ta bude kazdy den ohrozovat a musis jej celit.
OK, a kde je v tom čo si napísal problém?

1. To je už na tvojom svedomí aké dáš ceny... akákoľvek cena je však dobrá ak sú ľudia za ňu ochotný kupovať, lebo sa im to očividne aj tak oplatí viac ako v tvojom príklade ísť do mesta. A je tu zase priestor pre ďalších podnikavých ľudí... čím viac ľudí sa chytí, tým sa budú mať všetci lepšie.

2. Potrebuješ dôveryhodných ľudí, zase... keby ľudia začali makať ako som písal, bolo by ich na mraky.

3. Mafia, myslím že na slovensku je to skôr zlý vtip ako reálna hrozba... jasné, kde tu sa niečo prihodí... ale to potom je lepšie ostať v posteli, tam sa nemôže nikomu nič stať :mrgreen:
Napísať odpoveď